Saps per què els avions volen més lents que fa 70 anys? per Viatges Sacrest Olot
Saps per què els avions volen més lents que fa 70 anys? per Viatges Sacrest

Saps per què els avions volen més lents que fa 70 anys? per Viatges Sacrest Olot

Saps per què els avions volen més lents que fa 70 anys?. A la dècada dels 50, les publicitats del Boeing 707 presumien que podien creuar l’Atlàntic més ràpid que qualsevol aeronau. I era cert: aquest model podia arribar als 525 nusos (972 quilòmetres per hora), mentre que les actuals aeronaus viatgen a entre 480 i 510 nusos (de 888 a 944 kilòmetres per hora).

Si la tecnologia aeronàutica ha progressat i els motors són més eficients que fa 70 anys, per què els avions no volen més ràpid?

Els diners és el que mana

En realitat, no és que no puguin volar més de pressa, sinó que no volen. La raó, quan no, és econòmica: com més ràpid vola un avió, consumeix més combustible. És el mateix principi per als cotxes: prova de viatjar diverses hores a 100 km / h i l’estalvi serà molt superior al fet que si el comptaquilòmetres arriba als 120 km / h.

Per exemple, l’aerolínia Jet Blue va estalviar 11,4 milions d’euros anuals amb incrementar en dos minuts el temps de cada vol.

La importància de l’índex de derivació
Segons detalla el professor d’Aeronàutica Mark Drela, del MIT (Institut de Tecnologia de Massachusetts), aquest principi succeeix sobretot en els motors del tipus high-bypass (turbofan d’alt índex de derivació).
Com més alt és l’índex de derivació en un reactor presenta un millor rendiment. En el cas del Concorde, era del 0: 1, o sigui que devorava combustible com cap (raó per la qual podia arribar a velocitats supersòniques, i al seu torn la causa per la qual els seus bitllets eren tan cars).

Els motors més eficients
El Rolls Royce Trent 900 de l’A380 té un índex de derivació de 8.7: 1, el General Electric GE90 del B777 arriba al 9: 1, i el Rolls Royce Trent 1000 del B787 arriba a un coeficient de 10: 1

Per això, detalla Drela, la tendència és que es fabriquin motors més petits i lleugers però que aconsegueixin un major rendiment del seu consum quan volen a velocitats més lentes.

És el que passa amb la nova generació de motors per al A320neo o el B737 MAX, que es troben en una ràtio de 12: 1, el que permet estalvis d’un 20% en el consum.

Cuidant el recurs
Però tot i que els motors siguin més eficaços en el seu rendiment, les aerolínies es cuiden de no malbaratar els seus recursos. Tenir al rubro del combustible ben lligat els permet oferir l’actual diversitat de bitllets, que en els vols de llarg radi ara s’incorporen les tarifes bàsiques per competir amb les low cost.

A més, els augments del petroli obliguen a controlar el consum rigorosament, perquè volar segueixi sent un eficaç negoci per a les aerolínies.

Comentaris

Deixa un comentari