Tres aeroports espanyols, entre els de major creixement a Europa
Tres aeroports espanyols, entre els de major creixement a Europa

Tres aeroports espanyols, entre els de major creixement a Europa

Tres aeroports espanyols, entre els de major creixement a Europa en trànsit de passatgers als aeroports europeus va créixer durant el primer trimestre de l’any una mitjana del 7,6%. El trànsit de passatgers en el mercat no pertanyent a la Unió Europea va superar significativament la mitjana europea, amb un augment d’un 12,9%; mentre que el mercat de la UE va reportar un augment del 6,2%. Entre les infraestructures del continent amb un creixement particularment important, de dos dígits, figuren tres aeroports espanyols: Aeroport de Sevilla (+ 30%), Aeroport de València (+ 28,3%) i Aeroport d’Eivissa (+ 24,6%) .

Així ho revela l’informe de trànsit aeri del primer trimestre del Consell Internacional d’Aeroports Europa (ACI Europe), l’únic que inclou tots els tipus de vols de passatgers d’aviació civil -companyies tradicionals, aerolínies low cost i chárter-.

El trànsit de passatgers en el mercat no pertanyent a la UE va superar significativament la mitjana europea, amb un augment d’un 12,9%; la qual cosa es va deure principalment al ràpid creixement dels volums de trànsit als aeroports de Turquia, Ucraïna, Israel, Geòrgia i Islàndia i, en menor mesura, a Rússia, Moldàvia i Bielorússia. D’aquests, els que van aconseguir els majors increments van ser els aeroports d’Istanbul-Atatürk (+ 21,5%), Ankara (+ 41,3%), Tbilisi (+ 37%), Tel Aviv (+ 19,5%), Istambul-Sabiha Gocken (+ 18,5%), Antalya (+ 16,7%), Kíev (+ 15,3%), Esmirna (+ 15,1%) i Keflavik (+ 14,3%).

Tres aeroports espanyols, entre els de major creixement a Europa. Creixement robust a la UE

Mentrestant, el mercat de la UE va mantenir una tendència de dinàmic creixement, amb un augment del trànsit de passatgers de 6,2% durant el primer trimestre. Uns 14 mercats nacionals de la UE van registrar un creixement de dos dígits, principalment a l’est i el sud del bloc, juntament amb Finlàndia i Luxemburg.

En conseqüència, els següents aeroports capitals van registrar resultats significatius: Malta (+ 19,4%), Riga (+ 19,4%), Luxemburg (+ 18,8%), Bratislava (+ 18,6%), Vílnius (+ 17,1%), Budapest (+ 16,9%), Lisboa (+ 15,8%), Varsòvia (+ 14,7%), Ljubljana (+ 14,2%), Zagreb (+ 13,8%) , Larnaca (+ 12,8%), Hèlsinki (+ 12,3%) i Praga (+ 12,4%).

Per contra, el trànsit de passatgers als aeroports del Regne Unit, Alemanya, Dinamarca i Suècia va créixer al ritme més lent del continent, en gran part, a causa del impacte de les fallides d’Monarch i airberlin i / o al limitat creixement econòmic.

Tres aeroports espanyols, entre els de major creixement a Europa. Els grans i els regionals

El trànsit de passatgers en els anomenats the majors (els cinc aeroports europeus principals) va créixer en un significatiu 9,6% durant el primer trimestre. L’Aeroport de Istambul-Atatürk va liderar aquesta lliga amb un creixement de passatgers d’un 21,5%. Això va impulsar el hub turc des de la cinquena a la tercera posició dels aeroports més actius d’Europa (en comparació amb l’any complet 2017), just després de París-Charles de Gaulle (+ 4,6%). El de Frankfurt, ara en cinquena posició, va créixer un 10% gràcies a l’expansió del trànsit low cost i una forta operadora de referència, mentre que Amsterdam-Schiphol, en quarta posició, va créixer un 8,2%. Londres-Heathrow es va mantenir en la primera posició, però va continuar creixent al ritme més lent (+ 3,1%) a causa de limitacions de capacitat.

Molts aeroports regionals van aconseguir un creixement particularment impressionant, sovint capitalitzant el seu potencial com a destinacions de lleure fora de temporada i produint els resultats del desenvolupament i la comercialització proactius de rutes. Aquests inclouen: Varna (+ 90,8%), Nàpols (+ 46,1%), Càndia (+ 41,2%), Sevilla (+ 30%), València (+ 28,3%), Eivissa (+24 , 6%) Dubrovnik (+ 23,8%), Olbia (+ 23,8%), Cracòvia (+ 20,9%), Palerm (+ 20,4%), Nantes (+ 18,6%), Estrasburg (+ 16,2%) i Bríndisi (+ 14,6%).

Olivier Jankovec, director general d’ACI Europe, en afirmar que encara es manté a Europa l’impuls per al creixement continu del trànsit de passatgers, ha destacat que, tot i això, els riscos perquè es produeixi una moderació del volum provenen de l’augment del preu del combustible, les disputes comercials i el Brexit “.

Comentaris

Deixa un comentari